Finans
Blogg, Finans, Nyheter

Finans

Huskeregler for lån

Når du låner penger, som kredittkort og forbrukslån, er det viktig at du har noen huskeregler for hva du bør og ikke bør gjøre. Huskeregler er veldig fint fordi det hjelper deg med å sette rammer for deg selv og hvordan du skal oppføre deg når det kommer til lån. Er du interessert i forbrukslån kan det være smart å ta en titt på de forskjellige reglene og tenke igjennom hvilke regler du ikke ennå har implementert i din hverdag.

Ikke lån mer enn du kan betale

Når du tar opp lån er det viktig at du forstår at du må betale tilbake alle pengene du har lånt og du må betale tilbake renter. Det betyr at du låner penger til en pris som er høyere enn det du faktisk får. Når du låner penger vil du måtte betale tilbake deler av summen hver måned. Denne delen vil være betraktelig lavere hver eneste måned. Hvor lav summen vil være avhenger litt av hvor mange måneder du har satt som nedbetalingstid. Jo lengre du bruker på å betale tilbake pengene jo mindre vil du måtte betale hver måned.

Når du låner penger må du ikke låne mer enn det du kan betjene. Du må med andre ord passe på at du har nok penger til overs hver måned slik at du får betalt denne månedlige summen.

Lag en tilbakebetalingsplan

Den beste måten å betale tilbake gjeld på er ved å betale tilbake penger jevn over lengre tid. Ikke dropp en måned og ikke kom inn i et system hvor du ikke tenker på hvor mye eller hva du har betalt. Betal det som kommer. Mange synes det er vanskelig å betale. Det er derfor viktig at du lager en plan for hvordan du skal betale tilbake hele lånet. Når du søker på lån vil det være en kalkulator som hjelper deg til å velge hvor mye du må betale og hvordan dette skal betales. Du slipper dermed å sette opp planen etter at du har søkt. For din egen del er det viktig at du lager en plan før du søker slik at du ikke blir overrasket når du søker.

Betal din dyreste gjeld først

Når du har søkt og du har fått pengene bruker du sikkert litt tid til å få full oversikt. Denne oversikten kan være fin å ha så tidlig som mulig. Det er nemlig oversikt over all gjeld som er viktig for deg når du skal bedre dine økonomiske byrder. En oversikt bør vise hvor mye gjeld du har per bank og per kredittkort, samt hvor mye du betaler i rente, i månedskostnad og hvor lengde det er igjen av gjelden. Når du har disse svarene vil det bli lettere å svare på hvordan gjelden bør struktureres og betales tilbake. Det er praktisk å samle all gjeld på et sted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *