Blogg

Kjøpe bitcoin

Bitcoins historie 

Hele Bitcoin eventyret startet med en kar som het Nakamoto i 2007. En del av mystikken er at ingen vet hvem Nakamoto er. Det har vært flere situasjoner hvor noen har trodd de vet hvem han er eller funnet personer med samme navn, uten at det har ført til personen bak bruken av navnet. Helt siden starten har det vært en mystikk, en ærefrykt og andre sagn som har fulgt med Bitcoin. Det er selvfølgelig flere grunner til dette, men mange av grunnene spinner tilbake til nettopp denne Nakamoto.  

Bitcoin ble først lagt ut for salg i 2009. Da kunne folk kjøpe Bitcoin og folk kunne jobbe med å holde nettverket oppe mot betaling. Dette støttefunksjonen kalles ofte for mining fordi måten du blir betalt for av Bitcoin for å gjøre disse jobbene er gjennom å få Bitcoin som ikke har vært i sirkulasjon ennå. De fleste kjøper derimot Bitcoin fordi det er så kompleks og vanskelig å gjøre denne jobben som mining nå krever. Det var lettere i starten, hvor du kunne bruke din egen datamaskin, men nå kreves det mer spesialisert utstyr som også kan gjør et visst antall operasjoner per dag slik at det også blir lønnsomt for dem som gjør denne jobben.  

Kjøp og salg av Bitcoin 

Kjøp og salg av Bitcoin ligger i hjertet til hele systemet. Som sagt er ikke det like lett å hanskes med fordi Bitcoin ble tatt i bruk i starten til å fungere som betaling for mer lyssky aktivitet. En kjent side som het «silk road» var et sted hvor folk kunne kjøpe og selge ulovlige varer og tjenester. Her ble Bitcoin brukt som betalingsmiddel.  

Det var ikke så mye handel med Bitcoin i starten fordi omløpet av valutaen ikke var så stor. Det var rett og slett ikke så mange som kjøpte og solgte per dag, og kvantumet var heller ikke enormt. Dette endret seg med en gang prisen begynte å stige. Jo mer prisen steg jo flere kastet seg på. Det vokste da fort frem sider hvor du kunne selge og kjøpe Bitcoin. Noen av disse sidene var børsen, på samme måte som dagens konvensjonelle børser, mens andre sider er vekslingssider for deg som ønsker å få valutaen uten alt det mer fancy opplegget.  

Kjøp Bitcoin som CDF 

Det finnes også måter hvor du kan handle Bitcoin uten at du trenger å eie myntene. Det finnes noe som heter CDF eller Contract for Difference. Når du investerer i slike kontrakter sitter du og vedder på hvordan kursen vil gå. Du sitter rett og slett og plasserer penger på om kursen vil gå opp og ned. Handler du i disse kontraktene er du mest interessert i prisvariasjoner og ikke i eierskap. Mange liker dette fordi det er en fin måte å gå raskt inn og ut av valutaen uten at du trenger å bli stuck med selve eierskapet av myntene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *